Brantevikssill

20 min
Arbetstid: 20 min
Brunch Buffé
Brantevikssill

Kryddig sill med vacker färg och smakinspiration från Österlen.

Ingredienser

Inläggningssill
400 g
Salt
½ tsk
Strösocker
2½ dl
Krossade vitpepparkorn
20
Krossade kryddpepparkorn
20
Citronpeppar
½ msk
Lagerblad
1
Hackad färsk dill
½ dl
Hackad gul lök
1
Hackad rödlök
1
Ättiksprit 12%
½ dl

Gör så här

  • Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar.
  • Blanda salt, socker och kryddor. Varva kryddblandning, sill, dill och lök. Häll över ättiksprit.
  • Låt stå i kyl minst 2 dygn.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

487 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 8,7 % 10,4 g
Fett: 22 % 12,1 g
Kolhydrater: 69,3 % 83,1 g
https://www.arla.se/recept/brantevikssill/