Bönsallad

15 min Buffé Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Bönsallad

Bönsallad är en matig måltid eller ett gott tillbehör för buffén. Bönor är en god bas, bara att blanda med fräscha grönsaker och toppa med KESO® Cottage cheese.

Ingredienser

Kokta bönor
800 g
Rödlök
1
Tomater
4
Grovhackad färsk koriander
½ dl
Olivolja
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
150 g
Malen spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk

Gör så här

  • Spola bönorna och låt dem rinna av.
  • Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar.
  • Blanda bönor, lök, tomater och koriander.
  • Blanda olja och vitlök. Häll det över salladen. Salta och peppra.
  • Blanda cottage cheese med kryddorna.
  • Rör om salladen och lägg upp i en skål. Toppa med cottage cheese.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

360 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/bonsallad/