Blodig Halloweencheesecake
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
Dessert
Fika
Frysbar
•
Läskig läcker halloweenkaka med svart kexbotten och blodröd glasyr. Denna cheesecake är perfekt till en skrämmande Halloweenkväll!
Ingredienser
Botten
|
Fyllda chokladkex med vaniljfyllning, t ex oreos
|
28 |
|---|---|
| 75 g | |
|
Salt
|
¼ tsk |
Cheesecake
|
Mörk choklad
|
200 g |
|---|---|
| 400 g | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
¼ tsk |
|
Ägg
|
8 |
|
Röd hushållsfärg eller koncentrerad rödbetssaft
|
2 msk |
| 2½ dl |
Röd glasyr
|
Drickfärdig svartvinbärssaft
|
4½ dl |
|---|---|
|
Majsstärkelse
|
3 msk |
|
Glykossirap
|
1½ dl |
Gör så här
Botten
Cheesecake
Röd glasyr
Montering
Markera receptet som tillagat
Denna ostkaka kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kylen tills den serveras.
Genom att baka ostkakan under lång tid vid låga temperaturer ser du till att kakans konsistens blir mjuk och krämig och att ytan inte torkar ut och spricker.
Näringsvärden, per bit
Energi:
519 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 6,1 % | 7,8 g |
| Fett: | 53,5 % | 31,4 g |
| Kolhydrater: | 40,4 % | 51,6 g |