Björnbär i lönnsirap med yoghurtglass

15 min Dessert Efterrätt
Björnbär i lönnsirap med yoghurtglass

Det är gott att blanda lönnsirap med björnbär och servera yoghurtglass till. Lönnsirap smakar inte lika sött som vanlig sirap. Fräsch och god efterrätt!

Ingredienser

Björnbär
275 g
Lönnsirap
½ dl

Yoghurtglass:

Vaniljglass
½ liter
2 dl

Garnering:

Ev valnötter

Gör så här

  • Mjukrör glassen och blanda med yoghurten. Ställ in i frysen en stund men låt den inte stelna helt.
  • Blanda björnbär och lönnsirap försiktigt. Servera yoghurtglassen med björnbär och lönnsirap.
  • Garnera ev med några valnötter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

175 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,7 % 2,9 g
Fett: 36,9 % 7,3 g
Kolhydrater: 56,4 % 24,3 g
https://www.arla.se/recept/bjornbar-i-lonnsirap-med-yoghurtglass/