Biffsallad med citrus och vitost

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Middag
Biffsallad med citrus och vitost

En fräsch sallad med syrlig blodgrape och hetta av srirachasås. Toppas med knapriga nötter och frisk mynta.

Ingredienser

Utskuren biff, ca 300 g
2 skivor
Salt
1 tsk
Peppar
2 krm

Dressing:

Blodgrape
2
Salt
1 krm
Peppar
1 krm
Srirachasås
½ tsk
Olivolja
½ dl
Gemsallad
2
Avokados
2
Salladslökar
2
Röd chili
½
150 g
Hackad färsk mynta
1 dl
Cashewnötter
2 dl

Gör så här

  • Salta och peppra köttet och stek det i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Låt köttet svalna.
  • Skala grapefrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i en skål. Krama saften ur resten av grapefrukten.
  • Blanda saften med salt, peppar, srirachasås och olivolja till en dressing. Skär köttet i strimlor och blanda med lite av dressingen.
  • Skölj salladen, bryt den i bitar och lägg på ett fat.
  • Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Strimla salladslökarna. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna vitosten.
  • Varva kött, grönsaker, grapefruktklyftor och vitost på salladen. Strö över nötter och mynta och ringla över dressingen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

636 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,8 g
Protein: 19,3 % 30,2 g
Fett: 68 % 48,9 g
Kolhydrater: 12,7 % 19,9 g
https://www.arla.se/recept/biffsallad-med-citrus-och-vitost/