Basque cheesecake - baskisk ostkaka
12 tim
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
Fika
•
Denna populära baskiska cheesecake med brända toner passar bäst att göra dagen innan servering så att den hinner sätta sig ordentligt. Viktigt att låta bakplåtspappret sticka upp en bit ovanför kanten och fylla på med hela smeten.
Ingredienser
| 900 g | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
|
1 |
|
Ägg
|
6 |
|
Citron
|
1 |
|
Vetemjöl
|
5 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 5 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
489 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 6,6 % | 7,9 g |
| Fett: | 68,8 % | 38,1 g |
| Kolhydrater: | 24,6 % | 29,6 g |