Bärtårta

Bärtårta

30 min Efterrätt
Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas av massor av bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bartarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa vaniljvispen och rör i kvarg. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.
Klart!

Kan räcka till 14 mindre bitar.

Energi:

200 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl
Fyllning:
1 dl
1½ dl
Blandade färska bär
1 liter