Bärtårta

Bärtårta

Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas av massor av bär.
Betyg (255 st)

Mitt betyg:

Bärtårta

Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas av massor av bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 12 bitar

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • ½ dl vetemjöl

Fyllning:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa vaniljvispen och rör i kvarg. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.

Tips:

Kan räcka till 14 mindre bitar.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 200 kcal
  • Fett: 9 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Protein: 6 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.