Bärtårta

Bärtårta

Betyg

(267 st)

Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas av massor av bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • ½ dl vetemjöl

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa vaniljvispen och rör i kvarg. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.

Tips:

Kan räcka till 14 mindre bitar.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem