Bananpannkaka med cottage cheese

15 min
Arbetstid: 15 min
Bananpannkaka med cottage cheese

Matiga bananpannkakor som dessutom är glutenfria. Gjorda på KESO® Cottage cheese istället för mjöl. Servera med vilka bär du vill och vill du lyxa till det ordentligt, en kula glass!

Ingredienser

Tillbehör:

Bananer
Blåbär
Malen kanel
Blandade nötter
Kokosflingor

Gör så här

  • Mosa bananen med en gaffel i en bunke och blanda med cottage cheese. Blanda ner ägg och vaniljpulver.
  • Smält smöret i en stekpanna och klicka ut smeten. Grädda pannkakorna på båda sidorna på låg värme. Vänd pannkakorna försiktigt först när ytan stelnat.
  • Servera med skivade bananer, färska eller tinade blåbär samt cottage cheese.
  • Strö gärna över lite kanel, nötter och kokos.
Markera receptet som tillagat

Receptet är framtaget av Amelie Håkansson.

Näringsvärden, per port

Energi:

233 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 24 % 13,8 g
Fett: 50,8 % 13,4 g
Kolhydrater: 25,2 % 14,5 g
https://www.arla.se/recept/bananpannkakor-med-cottage-cheese/