Baguette
7 tim 30 min
Brunch
Buffé
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Att bjuda på nybakad baguette är något alldeles extra, och så mycket billigare än att gå till bageriet för att handla. Det är dessutom enkelt att baka dessa baguetter. Frys in degen utbakad och klar, och bjud på nygräddad baguette till frukost eller på festen!

Carolina Soudah
Receptkreatör

Ingredienser
Fördeg:
Vatten
|
3 dl |
---|---|
Jäst, ca 1 tsk
|
5 g |
Vetemjöl special, ca 390 g
|
6½ dl |
Deg:
Vatten
|
2 dl |
---|---|
Jäst, ca 1 tsk
|
5 g |
Vetemjöl special, ca 330 g
|
5½ dl |
Salt
|
2 tsk |
Gör så här
Jäs de utbakade baguetterna på en väl mjölad handduk. Dra upp handduken mellan baguetterna så fastnar de inte i varandra och så får de stöd av varandra när de jäser. Lyft försiktigt över till plåtarna och vänd samtidigt så att undersidan kommer uppåt.
Näringsvärden, per styck
Energi:
615 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 123 g |
Fett: | 3 g |

