Baci

Baci

60+ min Efterrätt
Bacio, eller kyss på italienska, är en pralin skapad med kärlek. För 100 år sedan, 1922, uppfann den innovativa chokladmakerskan Luisa Spagnoli en pralin med nötmassa och en hel hasselnöt. Hon döpte den till Cazzotto eller ”knoge” på italienska. Formen med nöten påminde ju om knogen på en hand. Det sägs att Louisa hade för vana att skicka sina nya alster till sin själsfrände och chefen på chokladfabriken, Giovanni Buitoni, inlindade i söta små meddelande. Den ljuvliga lilla pralinen fick ganska snabbt ett nytt namn men lapparna med kärleksord blev kvar och pralinen blev en enorm italiensk succé. ”Louisa är en extraordinär person, i både själ och hjärta” lär Giovanni Buitoni ha sagt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Om du ställer de chokladdoppade baci på ett rutgaller så rinner chokladen av och du får inga chokladfötter på dina baci.

Näringsvärden, per styck

Energi:

125 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum