Baci
&format=webp)
Bacio, eller kyss på italienska, är en pralin skapad med kärlek. För 100 år sedan, 1922, uppfann den innovativa chokladmakerskan Luisa Spagnoli en pralin med nötmassa och en hel hasselnöt. Hon döpte den till Cazzotto eller ”knoge” på italienska. Formen med nöten påminde ju om knogen på en hand. Det sägs att Louisa hade för vana att skicka sina nya alster till sin själsfrände och chefen på chokladfabriken, Giovanni Buitoni, inlindade i söta små meddelande. Den ljuvliga lilla pralinen fick ganska snabbt ett nytt namn men lapparna med kärleksord blev kvar och pralinen blev en enorm italiensk succé. ”Louisa är en extraordinär person, i både själ och hjärta” lär Giovanni Buitoni ha sagt.


Ingredienser
Mjölkchoklad
|
100 g |
---|---|
25 g | |
Hackade hasselnötter
|
50 g |
Nötkräm, t ex Nutella
|
1 dl |
Hela hasselnötter
|
20 |
Mörk choklad i bitar
|
150 g |
Gör så här
Om du ställer de chokladdoppade baci på ett rutgaller så rinner chokladen av och du får inga chokladfötter på dina baci.
Näringsvärden, per styck
Energi:
125 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 9 g |
Fett: | 9 g |

