Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja
  • Arla
  • Recept & mat
  • Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja

Avokadoyoghurtglass med dadelströ, pistagenötter och persilja

60+ min Mellanmål Efterrätt
Matig och mättande yoghurtglass med avokado och banan. Toppa med det söta och knapriga strösslet och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och skiva bananerna. Låt ligga i frys minst 3 tim.
  • Skala och kärna ur avokado. Skär i bitar och mixa med banan, yoghurt och honung. Ta undan hälften.
  • Mixa ner spirulinapulver i resten.
  • Rör ihop de två krämerna lite slarvigt så det blir randigt. Lägg upp i portionsskålar och ställ i frysen ca 1 tim.
  • Hacka dadlar, nötter och persilja. Strö över glassen vid servering.
Klart!
Energi:

300 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Mogna bananer
2
Mogna avokados
2
2 dl
Flytande honung
2 msk
Spirulinapulver
1 tsk
Dadlar
4
Pistagenötter
2 msk
Bladpersilja
1 msk