Avokadosallad med skinka

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Avokadosallad med skinka

Matig avokadosallad med KESO® Cottage cheese och skinka. Ge salladen extra krydda genom att pressa en vitlöksklyfta över oliverna.

Ingredienser

Avokados
2
Rödlök
½
Paprika
1
Isbergssallad
½
Lufttorkad skinka
150 g
250 g
Örtsalt
1 tsk
Oliver
12

Gör så här

  • Dela, kärna ur, och skala avokadon. Skala löken. Skär avokado och lök i skivor.
  • Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Dela salladen i mindre bitar. Strimla skinkan.
  • Lägg upp alla grönsaker och skinka på ett stort fat eller i skålar. Lägg på cottage cheese.
  • Krydda med örtsalt och garnera med oliver.
Markera receptet som tillagat

Den lufttorkade skinkan kan bytas ut mot rökt skinka.

Näringsvärden, per port

Energi:

313 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,5 g
Protein: 29,3 % 22,6 g
Fett: 61,6 % 21,8 g
Kolhydrater: 9,1 % 7 g
https://www.arla.se/recept/avokadosallad-med-skinka/