Ärtpesto

Ärtpesto

15 min
Denna ärtpesto har en frisk smak av citron och basilika. Den är väldigt god att blanda med nykokt pasta, att servera till grillad lax, eller varför inte som fyllning i en wrap eller baguette!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/artpesto/

Gör så här

  • Tina frysta ärter enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva vitlöken. Grovriv osten. Grovhacka basilikan.
  • Lägg samtliga ingredienser i en mixerbunke. Mixa slätt. Smaka av med salt.
  • Lägg upp ärtpeston i en ren glasburk. Häll på lite olivolja och förvara svalt. Håller ca 4 dagar i kylen.
Klart!
Energi:

382 kcal

Fiber: 10 g
Protein: 14 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Frysta gröna ärter
250 g
Vitlöksklyfta
1
100 g
Färsk basilika
1 kruka
Skållad mandel
100 g
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Kallpressad olivolja
3 msk
Salt
1 tsk