Äppelostkaka

1 min Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Äppelostkaka

En äppelostkaka är ett ljuvligt gott mellanting mellan äppelkaka och ostkaka. Bjud kakan med vispad grädde. Mums!

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
½ dl
250 g
Malen kanel
1 tsk
Hackad mandel
2 msk
Vetemjöl
2 msk
1½ dl
Äpplen
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ägg och socker. Rör i cottage cheese, kanel, mandel, mjöl och mjölk. Häll smeten i en vid, smord ugnssäker form.
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Servera kakan ljummen, ev med lite vispad grädde.
Klart!

Näringsvärden, per port utan tillbehör

Energi:

248 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/appelostkaka/