Äppelkaka med vaniljsås
1 tim
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Äppelkaka av ett recept från förr. En favorit som sköter sig själv i ugnen. Lika god varm som ljummen eller kall!
Ingredienser
Syrliga äpplen
|
4 |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Malen kanel
|
1 tsk |
Ströbröd
|
1 dl |
Farinsocker
|
2 msk |
50 g |
Vaniljsås:
Vaniljstång
|
½ |
---|---|
2 dl | |
3 dl | |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
2 msk |
Potatismjöl
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker som rörs ner i den kalla såsen.
Näringsvärden, per port
Energi:
627 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,3 g |
Protein: | 3,9 % | 6 g |
Fett: | 63,7 % | 45,2 g |
Kolhydrater: | 32,4 % | 50 g |

