Äppelkaka med vaniljsås
1 tim
•
Arbetstid: 45 min
Efterrätt
Frysbar
•
Äppelkaka av ett recept från förr. En favorit som sköter sig själv i ugnen. Lika god varm som ljummen eller kall!
Ingredienser
|
Syrliga äpplen
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Ströbröd
|
1 dl |
|
Farinsocker
|
2 msk |
| 50 g |
Vaniljsås:
|
Vaniljstång
|
½ |
|---|---|
| 2 dl | |
| 3 dl | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Potatismjöl
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker som rörs ner i den kalla såsen.
Näringsvärden, per port
Energi:
627 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,3 g |
| Protein: | 3,9 % | 6 g |
| Fett: | 63,7 % | 45,2 g |
| Kolhydrater: | 32,4 % | 50 g |