Äppelkaka med mandelmassa
1 tim
Fika
Frysbar
•
En helt ljuvlig äppelkaka som smälter i munnen, toppad med söt mandelmassa. Den doftar himmelskt av vanilj och nymortlad kardemumma. Den är fantastisk att njuta av när den är varm och nybakad, och den är lika underbar när den är ljummen, och så härligt fräsch även när den är kall. Varje bit är som en liten smakexplosion av höstmys och kärlek!
Ingredienser
| 100 g | |
|
Mandelmassa
|
300 g |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Ljus sirap
|
1 dl |
| ¾ dl | |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Bakpulver
|
¾ tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 tsk |
|
Svenska äpplen
|
3 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Servera gärna äppelkakan med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Näringsvärden, per bit
Energi:
319 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 6,2 % | 4,9 g |
| Fett: | 39,1 % | 14,1 g |
| Kolhydrater: | 54,7 % | 42,9 g |