Apelsintryffel

Apelsintryffel

60+ min
Apelsintryffel är underbart gott. En tryffel med mörk choklad, rivet skal av apelsin och ett stänk citruslikör. På toppen ett vackert täcke av mandelmassa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak.
  • Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i hushållsfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och fin.
  • Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm.
  • Tryck ner den i botten på formen. Häll över tryffelsmeten. Låt den stelna i kylen minst 3 tim.
  • Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor. Förvara kallt.
Klart!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad
300 g
Apelsin
rivet skal av ½
Konjak
2 msk
Mandeltäcke:
Mandelmassa
100 g
Röd hushållsfärg
ca 3 krm
Silverkulor av socker