Apelsintryffel

Apelsintryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Apelsintryffel är underbart gott. En tryffel med mörk choklad, rivet skal av apelsin och ett stänk citruslikör. På toppen ett vackert täcke av mandelmassa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Mandeltäcke:

  • 100 g mandelmassa
  • karamellfärger
  • silverkulor av socker

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak. Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och fin. Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm. Tryck ner den i botten på formen. Häll över chokladen. Låt den stelna i kylen minst 3 tim. Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor. Förvara kallt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem