
Äggwrap med rökt lax
20 min
En matig wrap utan bröd som du kan fylla med vad du vill, här har vi valt varmrökt lax och smakrik yoghurt.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 ägg
- 1 krm salt
-
Arla® Smör&rapsolja spray
Fyllning:
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili
- 150 g varmrökt lax
- ½ kruka färsk dill
- nymald svartpeppar
- 1 knippe salladsblad
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Separera äggvitorna och äggulorna från varandra i två bunkar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggulorna och salta.
- Spraya en plåt med smör-&rapsolja och lägg på ett bakplåtspapper. Spraya på pappret. Bred ut äggsmeten tunt och grädda i mitten av ugnen ca 8 min, låt svalna.
- Plocka dillen och dela laxen i mindre bitar. Dela wrapen i 4 delar. Lägg på salladsblad, lax, klicka på grönsaksyoghurt, lägg på dill och peppra. Vik ihop och servera.
Näringsvärden, per styck
- Energi: 240 kcal
- Protein: 19 g
- Kolhydrater: 3 g
- Fett: 17 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2016