Äggwrap med rökt lax

20 min Huvudrätt Middag
Äggwrap med rökt lax

En matig wrap utan bröd som du kan fylla med vad du vill, här har vi valt varmrökt lax och smakrik yoghurt.

Ingredienser

Ägg
4
Salt
1 krm
3 msk

Fyllning:

2 dl
Varmrökt lax
150 g
Färsk dill
½ kruka
Nymald svartpeppar
Salladsblad
1 knippe

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller på 180° varmluft.
  • Separera äggvitorna och äggulorna från varandra i två bunkar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggulorna och salta.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt. Smält smör och pensla det över pappret. Bred ut äggsmeten tunt och grädda i mitten av ugnen ca 8 min, låt svalna.
  • Plocka dillen och dela laxen i mindre bitar. Dela wrapen i 4 delar. Lägg på salladsblad, lax, klicka på grönsaksyoghurt, lägg på dill och peppra. Vik ihop och servera.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/aggwrap-med-rokt-lax/