Äggtoddy
10 min
•
Arbetstid: 10 min
Efterrätt
•
Äggtoddy är förmodligen vår enklaste dessert som passar både till jul och påsk. Dessutom går den att smaksätta på många olika sätt, så att alla kan få sin favorit.
Ingredienser
|
Äggulor
|
8 |
|---|---|
|
Strösocker
|
8 msk |
| 1 dl | |
|
Apelsin, saft och skal från
|
1 |
|
Färska bär, t ex hallon
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Muskotnöt: Färsk, riven muskot är en klassisk äggtoddykrydda. Rostad kokos: Rosta kokosflingor snabbt i en stekpanna på hög värme. Strö den över äggtoddyn. Konjak eller rom: Spetsa äggtoddy med ett stänk av konjak eller lite mörk rom.
Näringsvärden, per port
Energi:
318 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 7,4 % | 5,8 g |
| Fett: | 52,5 % | 18,9 g |
| Kolhydrater: | 40,1 % | 31,4 g |