Ädelostpizza

35 min Buffé Förrätt Huvudrätt
Ädelostpizza

Ädelost och päron är en underbar smakkombination. Och med färsk rosmarin förhöjs smaken ytterligare. Servera gärna denna pizza som förrätt eller som snacks innan maten.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Färdiga pizzadeg à 400 g
2
Päron
1
170 g
150 g
Färsk rosmarin
2 kvistar
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Värm ugnen till 250°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Forma 4 pizzor genom att sträcka och trycka ut degen på bakplåtspapper. Skiva päronet riktigt tunt, gärna med mandolin.
  • Bred ädelostkrämen på pizzorna. Strö över cheddar och lägg på päron. Strö över rosmarin.
  • Dra över pappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen 7–10 min.
  • Toppa de nygräddade pizzorna med flingsalt och svartpeppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

798 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 95 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/adelostpizza/