Acaiyoghurtglass med rawnola

Acaiyoghurtglass med rawnola

Efterrätt
En guilt-free-glass att njuta till dessert, helgfrukost eller lyxmellis. Gör en rejäl sats av rawnolan när du ändå är igång och till glassen kan du passa på att skiva upp bananer som blivit bruna och frysa in så har du färdigt när suget sätter in!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/acaiyoghurtglass-med-rawnola/

Gör så här

Rawnola:
  • Kärna ur och hacka dadlarna. Mixa samman alla ingredienser utom bären.
  • Bred ut på en plåt eller bricka med smörpapper. Låt torka i rumstemperatur ca 12 tim. Blanda med bären.
  • Förvara i burk med lock.
Acaiyoghurtglass:
  • Skala och skiva bananerna. Låt ligga i frys minst 2 tim.
  • Mixa hallon och banan, tillsätt vattnet lite i taget.
  • Mixa med matyoghurt, acaipulver och honung. Låt stå i frys ca 1 tim.
  • Servera tillsammans med rawnolan.
Klart!

Du kan byta ut torkade blåbär mot mullbär eller gojibär.

Energi:

265 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Rawnola:
Dadlar
8
Havregryn
1½ dl
Rapsolja
2 tsk
Kokosflingor
1½ dl
Torkade blåbär
1 dl
Acaiyoghurtglass:
Bananer
2
Frysta hallon
2 dl
Vatten
1 dl
2 dl
Acaipulver
2 msk
Flytande honung
1½ msk