Acaiyoghurtglass med rawnola

Acaiyoghurtglass med rawnola

Betyg

(1 st)

30 min

En guilt-free-glass att njuta till dessert, helgfrukost eller lyxmellis. Gör en rejäl sats av rawnolan när du ändå är igång och till glassen kan du passa på att skiva upp bananer som blivit bruna och frysa in så har du färdigt när suget sätter in!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rawnola:

  • 8 dadlar
  • 1½ dl havregryn
  • 2 tsk rapsolja
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 dl torkade blåbär

Acaiyoghurtglass:

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur och hacka dadlarna. Mixa samman alla ingredienser utom bären. Bred ut på en plåt eller bricka med smörpapper. Låt torka i rumstemperatur ca 12 tim. Blanda med bären. Förvara i burk med lock.

Skala och skiva bananerna. Låt stå i frys minst 3 tim. Mixa hallon och banan, tillsätt vattnet lite i taget. Mixa med matyoghurt, acaipulver och honung. Låt stå i frys ca 1 tim. Servera tillsammans med rawnolan.

Tips:

Du kan byta ut torkade blåbär mot mullbär eller gojibär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem