Med en nyårsmeny skapad av Årets Kock, Ida Bauhn, och dessert av Årets Konditor, Kristin Hamberg, får du ett nyårsfirande i toppklass! Här är recepten som skapar en oförglömlig nyårsmiddag.
Ida Bauhns nyårsmeny
Ida Bauhn kammade hem den ärofyllda titeln Årets Kock 2025 och har skapat en riktigt lyxig förrätt och varmrätt som du kan skapa till nyårsfirandet hemma.
Middagen inleds med vacker tartar på vilt (förslagsvis hjort eller ren) där du blandar upp köttet med gulbeta och finriven ost. Tartaren får sen härliga smaker och strukturer av picklad svamp, friterade lökringar och blommig batakpeppar.
Vi går sen över till huvudrätten – en nyårsrätt som andas lyx, men också sparar tid då en del går att förbereda dagen innan. Här får den mjukbakade fisken täckas av en smakrik smörsås, och serveras med en tjusig duchessepotatis och sauterad spenat. Garanterad succé bland dina gäster!
Kristin Hambergs nyårsdessert
Kristin Hamberg belönades med det ärofyllda priset Årets Konditor 2025. Nyår till ära har hon tagit fram en dessert som skapar ett minnesvärt avslut på middagen.
En vintrig, vacker och alldeles ljuvlig dessert som dessutom går att förbereda dagen innan. Här samsas ljumma äpplen i säsong med kryddig punschkräm, krispig havresmul och punschgrädde med sting. En riktig pricken över i på middagen!