Köttfärs för alla tillfällen

Köttfärs är enkelt, prisvärt och alltid gott. En riktig vardagsfavorit som lätt går att variera med färs på lamm, kalv eller viltkött.

Det finns oändligt många goda rätter att laga med köttfärs, dessutomlan du enkelt få en ny rätt av en klassiker om du bara vaierar kryddningen lite. Tänk på att rå köttfärs är känsligare än annat kött för bakerier, tillaga det så fort du öppnat förpackningen och var noga med disken. Tillagad köttfärs håller däremot flera dagar i kylen och om du ska frysa köttfärsen kan du platta ut den i plast först, då tinar den snabbare sen. 

Det finns många varianter på köttfärs i butikerna nu. Grovmald färs eller färs på högrev passar bra till hamburgare, blandfärs med både fläsk- och nötfärs gör köttbullarna saftigare och står det Wallenbergare på menyn så är kalvfärs allra bäst. För lite mer smak och karaktär, glöm inte lamm eller viltfärs på älg eller vildsvin. 

Recept

Våra bästa recept