Spaghetti med köttfärssås
Betyg  (180 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Spaghetti med köttfärssås

En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.

Antal portioner

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g spagetti
  • riven Kvibille® Svecia
  • 12 dl rött vin
  • 12 köttbuljongtärning
  • 34 dl Arla® vispgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 12 tsk strösocker

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör-&rapsolja någon min. Lägg i köttfärsen, salta, peppra och bryn den. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då. Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.

Tips:

Krossade tomater kan bytas ut mot små körsbärstomater på burk.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 720 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 37 g