Köttfärspaj

Köttfärspaj

Klassisk köttfärspaj som kryddats med persilja och lagrad ost och serveras med örtig lätt crème fraiche.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (358 st)

Mitt betyg:

Köttfärspaj

Klassisk köttfärspaj som kryddats med persilja och lagrad ost och serveras med örtig lätt crème fraiche.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

Till servering:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök tillsammans i smör i en stekpanna några min. Ta pannan från värmen. Rör ner tomatpuré, persilja, 2 dl ost, salt och peppar. Häll färsen i pajskalet. Strö resten av osten över. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med crème fraiche och sallad.

Källa:

Rekommenderade produkter