Köttfärslimpa
1 tim

Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (590 st)

Mitt betyg:

Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g köttfärs nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1½ dl Arla® mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 22 g
Skriv ut