Köttfärslimpa
Betyg  (382 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Köttfärslimpa

En saftig och god köttfärslimpa är trevlig som omväxling till köttbullar och pannbiff. Här ger tomater god smak och en vacker snittyta på köttfärslimpan.

Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g köttfärs nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 12 dl Arla® mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 cocktailtomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och tryck ner tomaterna jämnt fördelade i köttfärslimpan. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 22 g