Köttfärslimpa
Betyg  (541 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Saltgurka och gelé passar bra till.

Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g köttfärs nöt- eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1½ dl Arla® mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 cocktailtomater

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 22 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg