Lasagnette

Lasagnette

45 min Huvudrätt
Lasagnette är både en pastasort och namnet på en snabblagad lasagne. Om du inte hittar lasagnette går den bra att byta ut mot valfri kort pastasort. Gör en smakrik och krämig köttfärssås. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en form. Strö över ost och gratinera i ugnen. Lätt som en plätt!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lasagnette/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Smörj en ugnsform, ca 15x25 cm.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 4-5 min så löken mjuknar och får färg utan att brännas.
  • Tillsätt tomatpuré och smulad färs. Stek tills färsen fått fin färg. Tillsätt tomater, rosmarin, sambal och salt. Sjud 6-7 min.
  • Häll på grädde och smaka av om det behövs mer salt. Rör ner okokt pasta och hälften av osten. Häll pastan i ugnsformen och strö över resterande ost.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
  • Låt lasagnette svalna något och servera sedan med sallad.
Klart!
Energi:

739 kcal

Protein: 45 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Nötfärs, lammfärs, blandfärs eller vegofärs
500 g
Konserverade körsbärstomater
800 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
2 tsk
2½ dl
Lasagnette eller pasta farfalle
200 g
150 g
Till servering:
Blandad grönsallad