Moussaka

Moussaka

Moussaka är en grekisk gratäng med auberginer och köttfärssås som varvas med härlig ostsås. Servera gärna moussakan med grekisk sallad!
Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (430 st)

Mitt betyg:

Moussaka

Moussaka är en grekisk gratäng med auberginer och köttfärssås som varvas med härlig ostsås. Servera gärna moussakan med grekisk sallad!

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g auberginer
  • 1 tsk salt

Köttfärssås:

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör
  • 400 g köttfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm mald malen kanel
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Ostsås:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär aubergine i centimetertjocka skivor och lägg på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kanel, salt och peppar. Låt såsen koka ca 5 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 1 1/2 dl av osten, salt och uppvispat ägg. Torka av aubergineskivorna och stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva köttfärssås och aubergineskivor i en smord ugnssäker form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Källa:

Rekommenderade produkter