Vinkokta tranbär med mörk choklad

15 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Buffé Tillbehör
Vinkokta tranbär med mörk choklad

Torkade tranbär som kokas i kryddat rött vin blir till ett ljuvligt tillbehör till ostbrickan tillsamman med hackad mörk choklad. Enkelt att göra och njuta!

Ingredienser

Torkade tranbär
150 g
Vaniljstång
½
Rödvin
1 dl
Rårörsocker
2 msk
Stjärnanis
1
Mörk choklad ca 70%
25 g

Gör så här

  • Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
  • Koka upp vinet i en kastrull och lägg ner vaniljstång och frön, stjärnanis, socker och tranbär. Låt koka 2–3 min.
  • Ta upp vaniljstången och stjärnanisen. Låt kallna.
  • Hacka chokladen grovt och blanda med tranbären. Servera tillsammans med ost.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

96 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,5 g
Protein: 3,4 % 0,8 g
Fett: 22,1 % 2,4 g
Kolhydrater: 54,3 % 12,8 g
https://www.arla.se/recept/vinkokta-tranbar-med-mork-choklad/