Parmesankex

Parmesankex

Buffé Förrätt
Har du ännu inte gjort de här festsnackisarna? Då är det god tid nu! Krispiga parmesankex med underbar smak av färsk timjan. Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den. Underbart gott att servera på ostbrickan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/parmesankex/

Gör så här

  • Tärna smöret och lägg i en mixerbunke. Tillsätt riven ost, vetemjöl och äggula. Finhacka timjan och tillsätt den. Mixa snabbt ihop till en deg.
  • Forma degen till en rulle (3-4 cm i diameter), plasta in och kyl i 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Skär degen i 25-30 skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.
  • Grädda mitt i ugnen,tills kakorna är gyllene, 15-18 min.
  • Låt parmesankexen svalna på plåten.
Klart!

Ingredienser

100 g
Parmesanost
100 g
Vetemjöl
2 dl
Äggula
1
Färsk timjan
½ kruka
Flingsalt