Vegoburgare med svamp och ost

Vegoburgare med svamp och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

40 min

En matig svamp- och quinoaburgare med ost och en god krämig topping med cheddar och karamelliserad lök tackar ingen nej till. Vi serverar små padrons till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vegoburgare:

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Riv champinjonerna grovt. Stek svamp och vitlök i smör-&rapsolja 5-7 min.
  2. Vispa upp ägget i en bunke. Blanda med fond och 5 msk ströbröd. Låt stå 5 min. Hacka nötterna fint. Rör ner quinoa, svamp och nötter i smeten.
  3. Smaka av med chili, salt och peppar. Forma till 4 burgare. Vänd dem i resten av ströbrödet.
  4. Stek burgarna på medelvärme i smör-&rapsolja ca 10 min. Lägg ost på burgarna och låt den smälta. Stek padrones mjuka i smör-&rapsolja.
  5. Rosta bröden. Bred hälften av crème fraiche på underdelen av bröden. Lägg på sallad, tomat, burgare och resterande crème fraiche.
  6. Toppa med rostad lök och lägg på överdelen av bröden. Servera med padrones.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: