Tabbouleh
                                
                                     20 min
                                
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Tabbouleh är en underbart smakrik sallad med massor av bladpersilja och mynta. Den passar alldeles utmärkt att servera till allt från lammstek och kyckling till lax och falafel. Tabbouleh är ett självklart inslag när det ska bjudas på meze. Förbered gärna din tabbouleh några timmar innan den ska avnjutas så smakerna hinner sätta sig.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Bulgur
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Bladpersilja
                                            
                                     
                                 | 
                                100 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Färsk mynta
                                            
                                     
                                 | 
                                2 krukor | 
| 
                                     
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     
                                 | 
                                250 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Gurka
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Schalottenlökar
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Färsk grön chili
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 150 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Citroner, finrivet skal och saft
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     
                                 | 
                                3 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
276 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g | 
| Protein: | 15,6 % | 10,6 g | 
| Fett: | 58,4 % | 18,2 g | 
| Kolhydrater: | 26 % | 17,6 g |