Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat
  • Arla
  • Recept & mat
  • Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat

Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat

45 min Huvudrätt
Portabelloburgare är saftiga och matiga vegetariska burgare som alla kommer älska. Toppade med sötsyrlig marmelad, torkade smakrika tomater och härlig mjuk ost blir dessa vegetariska burgare till riktiga höjdare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor.
  • Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt.
  • Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna.
  • Ta av stjälken på svamparna.
  • Stek hattarna i smör 2-3 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Skär osten i skivor och lägg dem på de varma svamparna.
  • Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med tomat, chipotlepasta, rödlöksmarmelad och sallad.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Portabellosvampar
4
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Rödlöksmarmelad:
Rödlökar
2
Strösocker
2 msk
Honung
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Rödvin
2 msk
Salt
1 krm
Tillbehör:
Hamburgerbröd
4
Soltorkade tomater i skivor
4
Chipotlepasta
1 msk
Romansallad