Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat

Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat

Betyg

(8 st)

Portabelloburgare är saftiga och matiga vegetariska burgare som alla kommer älska. Toppade med sötsyrlig marmelad, torkade smakrika tomater och härlig mjuk ost blir dessa vegetariska burgare till riktiga höjdare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rödlöksmarmelad:

  • 2 rödlökar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rödvin
  • 1 krm salt

Tillbehör:

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 soltorkade tomater i skivor
  • 1 msk chipotlepasta
  • romansallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt. Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna. Ta av stjälken på svamparna och stek dem i smör 2-3 min på varje sida. Salta och peppra. Skär osten i skivor och lägg den på de varma svamparna. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med tomat, chipotlepasta, rödlöksmarmelad och sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem