Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat

Portabelloburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och soltorkad tomat

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Portabelloburgare är saftiga och matiga vegetariska burgare som alla kommer älska. Toppade med sötsyrlig marmelad, torkade smakrika tomater och härlig mjuk ost blir dessa vegetariska burgare till riktiga höjdare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rödlöksmarmelad:

  • 2 rödlökar
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk rödvin
  • 1 krm salt

Tillbehör:

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 soltorkade tomater i skivor
  • 1 msk chipotlepasta
  • romansallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt. Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna. Ta av stjälken på svamparna och stek dem i smör 2-3 min på varje sida. Salta och peppra. Skär osten i skivor och lägg den på de varma svamparna. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med tomat, chipotlepasta, rödlöksmarmelad och sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem