Strimlad sallad

25 min
Strimlad sallad

Njut en härlig sallad på blancherade rotfruktsstrimlor med nötig KESO® Cottage cheese-röra. Att blanchera betyder att koka hastigt och sedan kyla ner, det bevarar både råvarans smak, spänst och alla näringsämnen.

Ingredienser

Morötter
2
Palsternackor
2
Rödlök
½
Rucola
65 g
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
½ dl

Cottage cheese-röra:

250 g
Hackade rostade hasselnötter
½ dl
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Skala morötter och palsternackor. Strimla dem med en potatisskalare.
  • Koka strimlorna ½ min i lättsaltat vatten. Spola dem kalla.
  • Skala och skiva löken. Blanda strimlorna, löken, rucola, vinäger och olja.
  • Rör ihop cottage cheese, nötter och salt.
  • Servera salladen cotage cheese-röran.
Klart!

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

Näringsvärden, per port

Energi:

275 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/strimlad-sallad/