Snittar med löjrom

45 min Förrätt
Snittar med löjrom

Festligt med godaste röran i tunnbröd och topping av löjrom. Perfekta snittar till hungriga gäster!

Ingredienser

Hårdkokta ägg
4
Sardellfiléer
50 g
1 dl
Dijonsenap
1 tsk
Mjuka tunnbröd, ca 20 x 25 cm
2
Hackad färsk gräslök
½ dl
Svartpeppar
1 krm

Garnering:

Löjrom
50 g
Färsk gräslök

Gör så här

  • Skala och mosa äggen med en gaffel. Låt sardellerna rinna av och finhacka dem.
  • Blanda ägg, sardeller, crème fraiche, senap, gräslök och peppar.
  • Bred ut röran på tunnbröden och rulla ihop från långsidan. Låt dem ligga i plast i kylen ca 30 min.
  • Skär varje rulle i 6 bitar. Garnera med rom och gräslök.
Markera receptet som tillagat

Löjrommen kan bytas ut mot stenbitsrom.

Näringsvärden, per st

Energi:

83 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 25,5 % 5,2 g
Fett: 39,6 % 3,7 g
Kolhydrater: 34,9 % 7,1 g
https://www.arla.se/recept/snittar-med-lojrom/