Snabbpicklad fänkål med rädisor

Snabbpicklad fänkål med rädisor

Betyg

(3 st)

Sötsyrligt tillbehör med lätt lakritssmak som smakar gott till fisk. Behöver njutas nygjord, annars blir rädisorna mjuka.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor

Lag.

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 2 lagerblad

Gör så här:

Gör så här:

Dela fänkålen i bitar. Skölj och ta bort blasten från rädisorna och skiva dem. Koka upp ingredienserna till lagen och koka ca 3 min. Lägg i fänkålen och dra av från plattan. Lägg i rädisorna när lagen har svalnat. Låt stå ca 30 tim före servering.

Tips:

Lotta rekommenderar att vi byter ut rädisorna mot t.ex rödlök eller någon slags beta pga av att rädisorna skrumpnade ihop när det var i lagen över helgen. Det är trevligt om det är något som håller några dagar om man inte äter allt på en gång :) Alternativt om man bara tunnskivar ner rädisorna i lagen precis innan servering....

Näringsvärden, per port

  • Energi: 40 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem