Sloppy Joes med ädelost

Sloppy Joes med ädelost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

45 min

Sloppy joes är som namnet antyder en lite ”slarvigare” variant av den klassiska hamburgaren – du behöver inte forma en burgare utan lägger bara den stekta sojafärsen mellan bröden. Toppad med karamelliserad lök, päron och ädelost blir det en riktig smaksensation.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ädelostkräm:

Karamelliserad lök:

Gör så här

Gör så här

Karamelliserad lök:

  1. Börja med löken. Skiva löken riktigt tunt, gärna på mandolin.
  2. Hetta upp smör&rapsolja i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt socker, salt och lök.
  3. Stek på låg värme ca 15 min, tills löken är helt mjuk och lätt gyllene. Rör om då och då.
  1. Fräs morot i smör&rapsolja. Pressa ner vitlöken och fräs 1-2 min. Tillsätt färsen och stek enligt anvisning på förpackningen. Häll på vatten, låt koka ihop och ta från värmen. Smaka ev av med lite salt.
  2. Grovriv ädelosten och blanda med crème fraiche.
  3. Skiva päronet tunt. Dela hamburgerbröden och fyll med spenat, färs, ädeloströra, lök och päron.

Tips:

Rosta gärna brödens snittytor i brödrost eller i panna. Den vegetariska färsen kan bytas ut mot kyckling- eller nötfärs.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa: