Sliders på högrev och jalapeno

Sliders på högrev och jalapeno

30 min
Små miniburgare med sting. Blanda högrevsfärs med jalapeno och forma små burgare. Stek och servera med cheddar och citronkokt rödlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sliders-pa-hogrev-och-jalapeno/

Gör så här

  • Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna.
  • Blanda färsen med jalapeno. Forma 8 små hamburgare. Salta och stek dem i smör, ca 3 min på varje sida.
  • Dela varje ostskiva i 4 delar och fördela osten på hamburgarna.
  • Dela hamburgerbröden och rosta snittytan. Bred färskost på brödens över- och underdelar.
  • Lägg ihop bröden med hamburgare och citronkokt rödlök emellan. Stick ev in en tandpetare i varje sliders.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Högrevsfärs
500 g
Skivad inlagd jalapeño
½ dl
Salt
1 tsk
2 msk
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
2 skivor
Tillbehör:
Små hamburgerbröd
8
4 msk
Citronkokt rödlök:
Rödlökar
2
Citron
saften av 1
Strösocker
½ dl