Skaldjurssoppa
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Skaldjurssoppa är en rätt som kan varieras i all oändlighet. I vårt recept får soppan ta smak från egengjord skaldjursfond, saffran och dillfrön. Till servering arrangerar vi räkor, musslor och lite grönsaker i botten av en soppskål, sen slår vi på den skummiga soppan och toppar med lite dill. Lyxigt och gott!
Ingredienser
|
Bananschalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Morötter
|
4 |
|
Blekselleri
|
2 stjälkar |
|
Fänkål
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Räkor med skal
|
250 g |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Saffran à 0.5 g
|
2 kuvert |
|
Dillfrön, mortlad
|
2 tsk |
|
Torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
|
2 dl |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
|
Vatten
|
7 dl |
|
Blåmusslor
|
1 kg |
|
Olivolja
|
1 msk |
| 2½ dl | |
|
Majsstärkelse
|
ev 1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Skalade räkor
|
100 g |
|---|---|
|
Dill
|
1 knippe |
|
Krutonger
|
4 dl |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 15,3 % | 21,7 g |
| Fett: | 57,7 % | 37,5 g |
| Kolhydrater: | 25,6 % | 36,2 g |