Skaldjurssoppa
40 min
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Skaldjurssoppa är en rätt som kan varieras i all oändlighet. I vårt recept får soppan ta smak från egengjord skaldjursfond, saffran och dillfrön. Till servering arrangerar vi räkor, musslor och lite grönsaker i botten av en soppskål, sen slår vi på den skummiga soppan och toppar med lite dill. Lyxigt och gott!
Nytt
Ingredienser
Bananschalottenlökar
|
2 |
---|---|
Morötter
|
4 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
Fänkål
|
1 |
Olivolja
|
1 msk |
Räkor med skal
|
250 g |
Tomatpuré
|
1 msk |
Saffran à 0.5 g
|
2 kuvert |
Dillfrön, mortlad
|
2 tsk |
Torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
|
2 dl |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
Vatten
|
7 dl |
Blåmusslor
|
1 kg |
Olivolja
|
1 msk |
2½ dl | |
Majsstärkelse
|
ev 1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Skalade räkor
|
100 g |
---|---|
Dill
|
1 knippe |
Krutonger
|
4 dl |
2 dl |
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,6 g |
Protein: | 15,3 % | 21,7 g |
Fett: | 57,7 % | 37,5 g |
Kolhydrater: | 25,6 % | 36,2 g |

