Couscoussallad
25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Fantastisk couscoussallad med sommarens primörer i en matig sallad med sparris, pinjenötter och frisk citrondressing.
Ingredienser
Couscous
|
2½ dl |
---|---|
Grönsaksbuljong
|
2 dl |
Färsk grön sparris
|
250 g |
Färsk haricots verts
|
100 g |
Salladslökar
|
4 |
Rädisor
|
1 knippe |
Rostade pinjenötter
|
1 dl |
Svartpeppar
|
1 krm |
2½ dl |
Citrusvinägrett:
Kallpressad olivolja
|
3 msk |
---|---|
Citron
|
saft av 1 |
Flytande honung
|
2 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Yoghurten kan smaksättas med finrivet citronskal från citronen man använder till dressingen, lite salt och peppar.
Näringsvärden, per port
Energi:
499 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,6 g |
Protein: | 11,1 % | 13,6 g |
Fett: | 49,4 % | 27,9 g |
Kolhydrater: | 39,5 % | 48,6 g |

