Sallad med ceviche och koriandersås
2 tim 40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Ceviche är en sydamerikansk rätt med fisk eller skaldjur som marineras i lime och kryddor och äts rå. Här får ceviche på färsk lax sällskap av en frisk sallad.
Ingredienser
|
Laxfilé fryst i minst 2 dygn
|
400 g |
|---|---|
|
Lime
|
saft av 3 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Quinoa
|
3 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Fryst mango, tinad
|
250 g |
|
Fänkål
|
200 g |
|
Blandad grönsallad
|
65 g |
Sås:
| 2 dl | |
|
Hackad färsk koriander
|
1 dl |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
415 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,2 g |
| Protein: | 26,4 % | 27 g |
| Fett: | 45,6 % | 21,4 g |
| Kolhydrater: | 28 % | 28,6 g |