Saftig äppelkaka med kanel
50 min
•
Arbetstid: 10 min
Fika
Frysbar
•
En saftig äppelkaka med smak av kanel slår aldrig fel! Vi använder oss av lite filmjölk i vår smet för att få till både syran och saftighet. Servera äppelkakan ljummen tillsammans med vispad grädde smaksatt med nymortlad kardemumma - Mums!
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
| 150 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Malen kardemumma
|
2 tsk |
|
Malen kanel
|
2 tsk |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
| 1 dl | |
|
Äpplen, små
|
2 |
|
Mandelspån
|
½ dl |
|
Florsocker
|
Kardemummagrädde:
| 3 dl | |
|
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För variation, gör kakan med päron i stället för äpplen.
Näringsvärden, per bit
Energi:
467 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 5,3 % | 6,1 g |
| Fett: | 65,1 % | 34,4 g |
| Kolhydrater: | 29,6 % | 34 g |