Rillette på lax

Brunch Lunch Tillbehör
Rillette på lax

Rillette är ett krämigt pålägg med franskt ursprung. Vår rillette är på varmrökt lax och matyoghurt - lättlagat och lyxigt.

Ingredienser

50 g
Varmrökt lax
300 g
1 dl
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Skuren färsk gräslök
½ dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

Kokta ägg
4
Grovt bröd
Cornichons
Rädisor

Gör så här

  • Bryn smöret och låt det svalna.
  • Ta bort skinn och ben från laxen och mosa den med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och smöret. Rör rilletten kraftigt så allt blandas väl, gärna med elvisp.
  • Servera med kokta ägg, cornichons, rädisor och bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

373 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 26,2 % 24,1 g
Fett: 69,2 % 29,2 g
Kolhydrater: 4,6 % 4,2 g
https://www.arla.se/recept/rilette-pa-lax/