Räktacos med mangosalsa

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Räktacos med mangosalsa

Missa inte denna räktacos med mangosalsa! Det är en läcker, fräsch och smakrik taco som serveras med len avokadokräm och krispig rödkål i mjuka tortillabröd. En kul och smakrik variant på veckans tacomiddag kanske!

Ingredienser

Mangosalsa:

Tärnad fryst mango, tinad
250 g
Liten rödlök
1
Färsk röd chili
½
Färsk koriander eller mynta
1 kruka
Lime
1
Salt
½ tsk

Syrad rödkål:

Rödkål
250 g
Flingsalt
1 tsk

Avokadokräm:

Avokado
1
Vitlöksklyfta
1
2 dl
Salt
½ tsk

Vitlöksstekta räkor:

Skalade räkor, gärna vannameiräkor
400 g
Vitlöksklyftor
3
Färsk röd chili
1
Olivolja
1 msk

Till servering:

Små tortillabröd
8

Gör så här

Mangosalsa:

  • Lägg mangon i en skål.
  • Skala och finhacka rödlöken. Strimla chili och grovhacka koriander. Blanda allt med mangon och smaka av med finrivet limeskal och salt.

Rödkål:

  • Strimla kålen. Lägg i en skål och tillsätt limesaft (från limen ovan) och salt. Blanda väl.

Avokadokräm:

  • Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Skala och finriv vitlöken. Mosa eller mixa ihop avokado och vitlök.
  • Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.

Vitlöksstekta räkor:

  • Skala och finhacka vitlöken. Skiva chilin. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök, chili och räkor 3-4 min. Låt svalna i oljan.
  • Värm tortillabröden och fyll dem med avokadokräm, mangosalsa, rödkål och räkor. Servera dina räktacos direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

542 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,3 g
Protein: 19 % 25,4 g
Fett: 47,6 % 29,1 g
Kolhydrater: 33,4 % 44,6 g
https://www.arla.se/recept/raktacos-med-mangosalsa/