Räktacos med mangosalsa
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
•
Missa inte denna räktacos med mangosalsa! Det är en läcker, fräsch och smakrik taco som serveras med len avokadokräm och krispig rödkål i mjuka tortillabröd. En kul och smakrik variant på veckans tacomiddag kanske!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Mangosalsa:
|
Tärnad fryst mango, tinad
|
250 g |
|---|---|
|
Liten rödlök
|
1 |
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Färsk koriander eller mynta
|
1 kruka |
|
Lime
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Syrad rödkål:
|
Rödkål
|
250 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Avokadokräm:
|
Avokado
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
Vitlöksstekta räkor:
|
Skalade räkor, gärna vannameiräkor
|
400 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Färsk röd chili
|
1 |
|
Olivolja
|
1 msk |
Till servering:
|
Små tortillabröd
|
8 |
|---|
Gör så här
Mangosalsa:
Rödkål:
Avokadokräm:
Vitlöksstekta räkor:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
542 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 19 % | 25,4 g |
| Fett: | 47,6 % | 29,1 g |
| Kolhydrater: | 33,4 % | 44,6 g |