Raita

Raita

10 min Buffé
Raita är en klassisk indisk sås, läckert till stekt kött, kyckling och ris. Yoghurt är fräscht och mildrar styrkan på het mat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda yoghurt med finriven vitlök, kummin och salt.
  • Dela gurkan och gröp ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan fint. Skiva salladslökarna fint och strimla myntabladen.
  • Blanda yoghurtsåsen med gurka, salladslök och mynta.
Klart!
Tips:

Det är gott att rosta kumminfröna i en torr panna innan de mortlas och blandas med yoghurten.

Energi:

102 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 8 g

Ingredienser

3 dl
Vitlöksklyfta
1
Hel kummin, mortlad
1 tsk
Salt
2 krm
Gurka
½
Salladslökar
2
Färsk mynta
½ kruka