Raita

10 min
Arbetstid: 10 min
Buffé Tillbehör
Raita

Raita är en klassisk indisk sås, läckert till stekt kött, kyckling och ris. Yoghurt är fräscht och mildrar styrkan på het mat.

Ingredienser

3 dl
Vitlöksklyfta
1
Hel kummin, mortlad
1 tsk
Salt
2 krm
Gurka
½
Salladslökar
2
Färsk mynta
½ kruka
Lime
1

Gör så här

  • Blanda yoghurt med finriven vitlök, kummin och salt.
  • Dela gurkan och gröp ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan fint. Skiva salladslökarna fint och strimla myntabladen.
  • Blanda yoghurtsåsen med gurka, salladslök, mynta och finrivet skal från en lime.
Markera receptet som tillagat

Det är gott att rosta kumminfröna i en torr panna innan de mortlas och blandas med yoghurten.

Näringsvärden, per port

Energi:

108 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,8 g
Protein: 15,1 % 4 g
Fett: 64,1 % 7,8 g
Kolhydrater: 20,8 % 5,5 g
https://www.arla.se/recept/raita/