Raita
                                
                                     10 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  10 min
                                
                                    Buffé
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Raita är en klassisk indisk sås, läckert till stekt kött, kyckling och ris. Yoghurt är fräscht och mildrar styrkan på het mat.
Ingredienser
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Hel kummin, mortlad
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Gurka
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Salladslökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Färsk mynta
                                            
                                     | ½ kruka | 
| 
                                            
                                                Lime
                                            
                                     | 1 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Det är gott att rosta kumminfröna i en torr panna innan de mortlas och blandas med yoghurten.
Näringsvärden, per port
Energi:
108 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g | 
| Protein: | 15,1 % | 4 g | 
| Fett: | 64,1 % | 7,8 g | 
| Kolhydrater: | 20,8 % | 5,5 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp)