Pumpagnocchi med gruyère och salviasmör
50 min
Förrätt
Huvudrätt
•
Krämig och tröstefull mat som värmer både mage och själ. Pumpagnocchin blir lätt och smakrik tack vare butternutpumpa och gruyère, medan salviasmöret ger en nötig och aromatisk finish. Servera som en lyxig förrätt för sex personer eller som ett elegant tillbehör till en huvudrätt för fyra personer. Perfekt när du vill imponera utan att det blir för komplicerat.
Ingredienser
|
(ca 800 g) butternutpumpa
|
1 |
|---|---|
|
Finriven gruyère
|
100 g |
| 1 msk | |
|
Äggula
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vetemjöl, t ex durum eller tipo 00
|
2½ dl |
Salviasmör
| 100 g | |
|
Salviablad
|
1 kruka |
|
Flingsalt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
507 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 10,3 % | 12,8 g |
| Fett: | 58,2 % | 33,4 g |
| Kolhydrater: | 31,5 % | 39,3 g |