Gnocchi

Gnocchi

45 min Huvudrätt Förrätt
Detta recept på gnocchi har lagrad ost i degen vilken gör dem riktigt saftiga och smakrika. Godast blir de om de får stekas i smör så de får en stekyta efter att de kokats. Gnocchi är ett perfekt tillbehör till köttgrytor, kyckling eller som ensamrätt med matig sallad och brynt smör.
https://www.arla.se/recept/gnocchi/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av och mosa med potatispress eller ballongvisp.
  • Blanda ner ägg, salt, ost och hälften av mjölet, lite i taget i potatisen. Häll ut degen på mjölat bord och arbeta in så mycket mjöl som behövs för att få till en smidig deg.
  • Rulla ut degen till två tunna rullar. Dela varje rulle i ca 30 bitar. Rulla gnocchin mot en gaffel så det blir ett mönster.
  • Koka upp rikligt med vatten och tillsätt 1 msk salt. Koka gnocchin tills de flyter upp till ytan. Plocka upp med hålslev och lägg i en skål.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek väl avrunnen gnocchi till fin färg.
Klart!
Energi:

398 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Mjölig potatis
500 g
Ägg
1
Salt
1 tsk
150 g
Vetemjöl
ca 2 dl