Gnocchi med tomatsås och broccoli

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Gnocchi med tomatsås och broccoli

Gnocchi i tomatsås - en supersnabb variant på den italienska klassikern. Det här receptet gör du på ett kick! Var noga när du kokar både broccolin och gnocchin så de blir al dente. Toppa gnocchin med salvia och servera. Om du har extra tid är det inte alls svårt att göra egen gnocchi.

Ingredienser

Broccoli
250 g
Potatisgnocchi
500 g
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
4 dl
Svartpeppar
2 krm
150 g
Hackad färsk salvia
½ dl

Inkluderad

Gör så här

  • Skär av broccolibuketterna. Skala och skär stammen i mindre bitar.
  • Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen.
  • Koka broccolin ca 2 min. Häll av och skölj i kallt vatten.
  • Värm pastasåsen under omrörning. Tillsätt broccoli och gnocchi. Smula över paneer och peppra. Strö salvia över gnocchin och servera.

Serveringsförslag:

Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/gnocchi-med-tomatsas-och-broccoli/